Σαρηγιάννης: Μέσα Ιουλίου θα φτάσουμε τα 24.600 κρούσματα και αρχές Αυγούστου τους 400 διασωληνωμένους

Του Λάζαρου Θεοδωρακίδη

“Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα συνεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων, τουλάχιστον μέχρι τις 16-17 Ιουλίου, όπου εκεί περιμένουμε μια κορύφωση με διπλάσιο αριθμό από τον τωρινό εβδομαδιαίου μέσου όρου. Αυτό σημαίνει πως από το εβδομαδίαιο αριθμό των 11.700 μολύνσεων να φτάσουμε περίπου στα 24.600. κρούσματα”, δήλωσε σήμερα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, μιλώντας στην εκπομπή “Blender” του Flash 99.4 FM με αφορμή τη σημερινή έναρξη του 1ου Φόρουμ του Λευκού Πύργου για την Μετα – Covid εποχή, τόνισε πως «κάποιες μέρες τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα δούμε και 30.000 κρούσματα και ίσως και λίγο παραπάνω».

Αναφερόμενος στο θέμα των εισαγωγών στα νοσοκομεία όλης της χώρας ο Καθηγητής Σαρηγιάννης εκτίμησε, με βάση τα μοντέλα που χρησιμοποιούν για την παρακολούθηση της πανδημίας, πως «οι νοσηλείες θα συνεχίσουν να αυξάνονται και επίσης στις ΜΕΘ. Έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται σιγά σιγά πανελλαδικά με μικρούς ακόμη αριθμούς». Μάλιστα επισήμανε πως το μοντέλο δείχνει ότι «την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα έχουμε φτάσει κοντά στις 400 κλίνες με ασθενείς για διασωλήνωση».