Φιλίππου: Η τριετία 2019-2021 είχε τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων – Τι αναφέρεται στην Έκθεση Πεπραγμένων του ΕΟΦ για το 2021

Τις προσπάθειες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για την επάρκεια φαρμάκων της αγοράς επισημαίνει στην έκθεση πεπραγμένων του ΕΟΦ για το 2021 ο Πρόεδρος Δημήτρης Φιλίππου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο σημείωμά του για την επάρκεια της αγοράς “τέλη του 2019 υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και παρά τις δυσκολίες σε παγκόσμιο επίπεδο καταφέραμε και μειώσαμε στο ελάχιστο τις ελλείψεις. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω συνεργασίας με ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να παραχθούν ποσότητες φθηνών αλλά ελλειπτικών φαρμάκων και μέσω κινητοποίησης του ΙΦΕΤ, το οποίο λειτουργεί βάσει των εντολών και οδηγιών του ΕΟΦ. Ομοίως αντιμετωπίσθηκαν και οι ελλείψεις σε άλλα φάρμακα, με αποτέλεσμα η τριετία αυτή να είναι η περίοδος με τις μικρότερες ελλείψεις, οι οποίες υπάρχουν σε όλες τις χώρες και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στη χώρα μας για διαφόρους λόγους που δεν είναι επί του παρόντος”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΟΦ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ στην ενότητα “Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης” σημειώνει ότι “σε επίπεδο φαρμάκων όλα τα αρμόδια τμήματα και Διευθύνσεις συνεργάστηκαν άψογα ώστε να υπάρχουν άμεσα και σε ικανές ποσότητες όλα τα απαιτούμενα φάρμακα. Αυτό δεν αφορά μόνο τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της Covid-19 λοίμωξης αλλά σε πολλά επίπεδα”.